Klimhal vloeren - betrouwbaar, elastisch en veilig

Het NKBV schreef het ooit al eerder in een artikel dat de indoor klimsport wereldwijd groeit. Steeds meer mensen zien het als een fitnessonderdeel dat losstaat van het buiten klimmen. Het vereist een grote mate van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Een fout kan lelijk aflopen. Alle maatregelen ten spijt kan iemand een keer naar beneden vallen, dus is de vraag hoe we de impact van een val kunnen minimaliseren. Met valdempende vloeren bijvoorbeeld, aldus het NKBV.

In samenwerking met onze Duitse partner BSW hebben we al onze krachten gebundeld met de exploitanten van klimhallen om een ​​programma te ontwikkelen dat bestaat uit verschillende speciale vloeroplossingen die dienen om het letsel bij klimsporten tot een minimum te verminderen. Als specialist voor veiligheids- en sportvloeren hebben we hier een jarenlange ervaring en uitgebreide knowhow opgebouwd. Regugym® climb 45/30 PU is de vloer voor klimhallen voor alle oppervlakken binnen de veiligheidszone. De elasticiteit en krachtreductie-eigenschappen voldoen aan de hoogste eisen.

BSW onderzoekt en test al haar valdempende bodemmaterialen in een eigen testlaboratorium. De in de EN-1177 gedefinieerde HIC-waarden (Head Injury Criterion) dient altijd als basis. Deze waarde definieert de maximale valhoogte tot waar levensgevaarlijk hersenletsel uitblijft. Deze valdempende waarden / valhoogtes van Regugym® kunt u vanzelfsprekend bij ons opvragen. 

Klimhal vloer:  Regugym® 45/30

Klimhal vloer 45/30 PU is een drielaags-systeem. De 1ste laag bestaat uit Variofoam® composiet foam met een minder compacte dichtheid om valdemping te creëren. De 2de laag bestaat uit 30 mm Variofoam® composiet foam met een hogere dichtheid voor het breken van het vallen, en het vergroten van de horizontale drukverdeling. De toplaag bestaat uit een 2 mm polyurethaan coating voorzien van een kleur finish. Regugym® 45/30 PU klimhal vloeren zijn verkrijgbaar in 15 basiskleuren.

De resistente slijtlaag heeft een zeer lange levensduur en kan hoge ladingen, de gevolgen van vallen op de vloer van de kritische hoogte aanzienlijk verminderen tot het derde interim zekeringsniveau (ongeveer 5.10 m hoog). Het risico op dodelijke inwendige verwondingen wordt ook aanzienlijk verminderd bij vallen van grotere hoogten.

Klimhal vloer: Regugym® 40PU

De waarden voor elasticiteit en krachtreductie zijn aanzienlijk beter dan die van een normaal punt elastische sporthalvloer. En dus vermindert dit product ook de ernst van verwondingen bij het vallen op de vloer. Het heeft een duurzame, slijtvaste toplaag die hoge belastingen kan dragen. Deze lage neiging tot vervorming zorgt voor veilig staan ​​én lopen. De verminderde inbouwhoogte maakt het ideaal om de veiligheid in bestaande hallen met vloerverwarming te vergroten. Regugym® 40PU klimhal vloeren zijn verkrijgbaar in 15 basiskleuren.

Regupol®: FX 110 Klimhal vloer

De Regupol® Klimhal vloer FX 110 wordt al tientallen jaren gebruikt waar betrouwbare schokabsorptie en impactbescherming nodig is. Vooral ontwikkeld voor kinderspeelplaatsen, het garandeert betrouwbare bescherming volgens EN 1177 voor kritische valhoogtes tot drie meter. De dubbele structuur van PUR-gebonden rubbervezels is een duidelijk kwaliteitskenmerk en biedt een veilige stand op de verdichte slijtlaag en een hoge elasticiteit dankzij de basislaag met talloze luchtkamers. De tegel kan eenvoudig worden geïnstalleerd en op beton of asfalt worden gelijmd. Deze klimhal vloeren worden vooral gebruikt bij klimmuren buiten. Regupol FX 110 is standaard verkrijgbaar in 3 basiskleuren.

Fontys Eindhoven neemt advies NKBV over

Fontys in Eindhoven nam op advies van de NKBV een dempende vloer in hun plan op. Samen met een student van de TU Eindhoven werd er op zoek gegaan naar de ideale vloer om letselschade bij een val te minimaliseren. De vloer mocht niet te dik worden zodat hij en bestaande hallen kon worden ingepast en de kosten moesten beperkt blijven. Om deze vloer te testen, bootsten ze diverse situaties na en gebruikten ze verschillende materialen. Na diverse test met verschillende vloerconfiguraties en materialen was het resultaat een tien centimeter dikke, brandveilige en waterbestendige vloer die bestaat uit verschillende lagen materiaal. Vergeleken met een niet-dempende vloer halveert deze vloer de impact bij een val van twaalf meter hoogte. De ervaringen van bezoekers zijn positief en bijkomende voordeel zijn schonere grepen en minder stof in de hal. Veel kleinere hallen hebben een vloer die niet dempt, zoals een betonvloer. Kleine vallen of uitglijders van langs de wand traverserende bolderaars kunnen snel ernstig letsel veroorzaken, zoals bijvoorbeeld verbrijzelde hielen.  Letsel dat in de meeste gevallen voorkomen had kunnen worden. Informeer nu naar de mogelijkheden van Regugym klimhal vloeren.  Lees hier het artikel op de website van het NKBV

Downloads klimhal vloeren

Bekijk hier de brochure klimhal vloeren

Bekijk hier de brandclassificaties

Diverse voorbeelden van Klimhal vloeren wereldwijd